Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderatpolitiker vill se kameraövervakning på skolorna

/
  • Ångemoderaternas Isabell Andersson vill väcka frågan om kameraövervakning på skolor och skolgårdar, och för också fram det som ett förslag i en motion.

Undersök möjligheterna att placera övervakningskameror både inomhus och utomhus vid skolorna. Det är ett förslag som Isabell Andersson (M) för fram i en motion till kommunfullmäktige.

Annons

Förstörelse och inbrott har blivit ett växande skolproblem. Det anser Ångemoderaternas Isabell Andersson, som vill att kommunen utreder om man kan införa kameraövervakning av skolgårdar och skolbyggnader, både utomhus och under tak.

Hon lyfter också fram kamerorna som en trygghetsskapare, vilket hon anser är extremt viktigt i den tid som präglar Sverige just nu.

– Det finns ingen som undgått den utbredda hotbilden från extremister och den ökade bevakningen på offentliga platser, inte heller barn och ungdomar som följer nyheter och flöden på sociala medier, och det har skapat oro och en känsla av otrygghet, menar Isabell Andersson.

I hennes ögon ska övervakningskamerorna ses som ett komplement till skolornas övriga brottsförebyggande arbete. Hon anser också att de positiva effekterna med övervakning vida överstiger alla argument om personlig integritet.

– Precis som att vi vill känna oss tryggare vid en bankomat eller minska risken för rån och smitning vid en bensinstation så kan kameraövervakning som används på rätt sätt minska förstörelse och ge elever trygghet på skolorna, skriver Ångemoderaten.

Mer läsning

Annons