Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motionärer trampade Gissjön runt

Parallellt med långloppisen längs Ljungandalsvägen så fanns det också en annan väg som lockade många. Den som ledde runt Gissjön norr om Fränsta.

Annons

Ett 60-tal motionärer ställde upp i den tjugonionde upplagan av Gissjötrampen, i år i Fränsta IK:s regi.

Gissjön runt har en historia som går långt bak i tiden, men på senare år har nog cykelmotionsloppet runt Gissjön blivit mest känt som en av tre utmaningar som ska utföras för att förtjäna utmärkelsen att ha klarat Västraklassikern.

Läs också: Cyklister trampade sig runt Gissjön (2015)

Arrangör för Gissjötrampen var i år den lokala idrottsföreningen Fränsta IK, och vid start- och målområdet fanns Peter Modén på plats för att sälja startkort och räkna in alla i mål efter att ha cyklat de 1,5 mil som sträckan mäter. En plats han intog efter ett litet debacle med starttiderna, då föreningen annonserat om en tid i det lokala annonsbladet medan det via kommunens hemsida gick att hitta en starttid två timmar tidigare på dagen.

Läs också: Fyndfest i Ljungandalen – hundratals bord på Sveriges längsta loppis

Totalt var det ett 60-tal personer som ställde upp i årets Gissjötramp, som var det tjugonionde i ordningen. Något som betyder att upplagan 2017 kan kryddas med tillägget 30-årsjubileum.

Peter Modén fick hasta till starten i förtid för att släppa i väg cyklister som hittat starttider via kommunens hemsida.

Mer läsning

Annons