Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multisportsarenan i Ånge får grönt ljus av kommunen: "Äntligen blir det av"

Efter många om och men finns nu alla de pengar som man uppskattar behövs för en multisportarena i Ånge, efter att kommunen beviljat en summa. "Det känns jättebra att det äntligen blir av", säger Ulf Stecksen, veteran från Ånge Ishockeyklubb.

Annons

Grusplanen framför Björkbackaskolan där arenan ska placeras.

Förra veckan beslutade kommunstyrelsen att bevilja att 500 000 kronor från kommunens konto för oförutsedda utgifter läggs på byggandet av en multisportarena på grusplanen vid Björkbackaskolan.

Tillsammans med 200 000 kronor som Ånge Ishockeyklubbs veteraner redan fått i bidrag från idrotslyftet har man nu pengarna som man uppskattar behövs, cirka 700 000 kronor.

– Det känns som om vi hållt på med det här i flera år. Nästan exakt ett år innan vi nu fick bidraget från Idrotslyftet så fick vi nej från Arvsfonden, säger Ulf Stecksen, som är en av de veteraner i ÅIK som varit drivande för projektet.

Läs också: Nu kan Ånge också få multisportarena

Anledningen till att man fick nej från Arvsfonden var att projektet inte var nytänkande nog, något som hockeyveteranerna inte riktigt förstod.

– Vi lämnade i stort sett samma ansökan till Idrottslyftet, och där gick det vägen, säger Ulf Stecksen.

De fem veteranera fick idéen om en multisportarena när de av dem som är från området började prata om att det var mer spontanhockey förr. Men på arena kommer man kunna utöva andra idrotter också.

– Vi vill ordna mål och så så att man ska kunna spela basket, fotboll, innebandy, och allt sådant också. Och så ska den ligga i ett skolområde, så skolorna kan nyttja den på dagtid, säger Ulf Stecksen.

Läs också: Fränstas multisportarena äntligen öppnad

Förhoppningen från veteranerna är att arenan ska vara färdig till hockeysäsongen.

– Men är den klar så att man kan utöva några sommarsporter på den redan i september så är det ju bara bra, säger Ulf Stecksen.

Mer läsning

Annons