Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikprofil satsar på välgörenhet

/

Ångebanden kan mer än att lira. De kan också slå ett slag för välgörenhet. Det bevisas Petter Källström, gitarrist i Rubber soul, som i går drog i gång välgörenhetssatsningen "Fuck drugs".

Annons

Han säger att det är en tanke som legat och grott länge, och som bland annat bottnar sig i den egna uppväxten där mobbning satte sina spår.

– Om det hade funnits någon vuxen i skolan som gjort någonting för mig när jag var liten, då hade man ju blivit glad. Och det är oftast de som har det jobbigt som barn som åker dit, säger Petter Källström, som nu slår an på en välgörenhetssträng döpt till "Fuck drugs".

Tanken är att trycka upp t-shirts med nämnda budskap, och sedan låta överskottet gå till någon organisation eller fond som jobbar med att ge barn stöd och hjälp.

– Tröjorna kostar 50 kronor styck att trycka upp och kommer sedan att säljas för 149 kronor, så det blir ungefär en hundring per tröja, säger Petter Källström.

Och redan efter ett dygn så tyder mycket på att det kan bli en hygglig slant. Vid middagstid var 40 av de 50 första tröjorna uppbokade, och då hade knappt den nystartade Facebook-sidan hunnit se dagens ljus.

– Det har bara varit positiva reaktioner så här långt, säger Rubber soul-gitarristen.

Läs också: Rubber soul bryter rockdominansen

Mer läsning

Annons