Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny konstellation ställer upp i kyrkovalet

En ny konstellation ställer upp i årets val till platserna i Borgsjö kyrkoråd. Det var tänkt som ett borgligt alternativ till socialdemokraterna.

Annons
Det blev en opolitisk lista, säger Margareta Ahnlund, (m) som står som första namn. Orsaken är att vi har med två socialdemokrater på listan som inte fick vara med på socialdemokraternas lista.
I övrigt finns det representanter från kristdemokraterna och centern på samma lista som kallar sig kyrka för alla i Borgsjö-Haverö kyrkliga samfällighet.
Tanken var först att även miljöpartiet skulle ha kandidater på listan.
Det lite hit och dit med miljöpartiet. Först ville man vara med och sedan skulle man inte vara med. Då blev dom sura och vi sade att dom gärna fick vara med och sedan skulle miljöpartiet ha en egen lista.
Men någon egen lista till det direktvalda kyrkorådet har inte miljöpartiet. Däremot har partiet en lista till det samfällda fullmäktigevalet.
Socialdemokraterna ställer upp i valet med ett eget program. När det gäller två socialdemokrater som finns på motståndarnas lista säger Ulla Arvidsson, som står som första namn:
Personerna är inte medlemmar i vårat parti. Vi har frågat men ingen ville gå med och då kan vi inte ha namnen på vår lista.
Båda parter säger att man vill satsa på barn- och ungdomsverksamhet och se till att ekonomin i kyrkan fungerar bra.
Vi vill verka för ett bra församlingsliv, säger Margareta Ahnlund. Alla vill ju att det ska bli en levande församling.
Vi skulle gärna vilja satsa lite mer på medelålders människor, säger Ulla Arvidsson. Det finns många som har det väldigt jobbigt i dag. Men som det ser ut nu så räcker inte resurserna till för detta. Men det skulle verkligen behövas.

Mer läsning

Annons