Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya problem med multisportarenans golv – "om skarvarna börjar släppa, kan det bli farligt"

På försommaren invigdes den nya multisportarenan i Fränsta. Nu börjar golvet bukta i solvärmen. "Det har kostat stora pengar och då vill vi ju att det fungerar", säger Lennart Hedlund.

Annons

Det var problem med golvet redan från början när arenan var nybyggd. Golvplattorna ville inte riktigt sitta ihop i skarvarna. Ungdomarna fick snällt vänta på klartecken för att börja använda arenan.

Läs också: Bångstyriga plattor skjuter upp premiären

Den invigdes i anslutning till skolavslutningen, sedan dess har många ungdomar använt den efterlängtade multisportarenan.

– Det här är ett riktigt lyft, den är verkligen välbesökt. Skolan lägger många av sina idrottslektioner här, säger Lennart Hedlund från Kraftsamling Fränsta.

Läs också: Fränstas multisportarena äntligen öppnad – nu väntar invigning

Lennart Hedlund hoppas att problemen löser sig fort nog eftersom arenan är populär och lockar många besökare.

Nu riskerar golvet att spricka upp i skarvarna, eftersom det bildas bulor på det.

– Golvet reser sig när solen värmer upp det. Det blir liksom toppar vid skarvarna. Vi har kapat lite av golvet på sidorna så att det ska kunna svälla ut vid värme, men det hjälper inte, säger Lennart Hedlund.

Nu hotas anläggningen av stängning om man inte får bukt med problemet. Leverantören är kontaktad, men inget svar har getts ännu.

– Vi har öppet som vanligt än så länge. Men om golvet går sönder, eller att skarvarna börjar släppa, kan det bli farligt. Då måste vi stänga den tills vi åtgärdat problemet, säger Lennart.

På Istech, företaget som levererat anläggningen är man hoppfull om att hitta en lösning.

– Det stämmer att det blivit bulor på några ställen. Vi har pratat med tillverkaren så det är under utredning, och svaret ska inte vara så långt bort. Golvet är väldigt flexibelt så jag tror inte att det finns någon risk att det går sönder. Det är ju en väldig aktivitet där så vi vill fixa det här så fort som möjligt, säger Håkan Lindberg, VD på Istech.

Lennart Hedlund trampar till skarvarna när golvet var nylagt i våras.

Fjädrande zoner i golvet ska göra att det kan svälla och krympa utan problem.

Mer läsning

Annons