Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya turer för tågpendlarna – både priser och tider förändras

I slutet av augusti får Norrtåg ny operatör, och det medför bland annat nya priser och tidtabeller mellan Ånge och Sundsvall.

Annons

Tågkompaniet vann redan förra året upphandlingen om vem som ska köra Norrtågs sträckor istället för Botniatåg som kör i dag, och den 20 augusti börjar de.

– Tågen är samma, och biljetter och pendlarkort från länstrafiken fungerar precis som vanligt, säger Maria Cedeberg, affärschef på Tågkompaniet.

Läs mer: Tågturer till Stöde dras in – nu protesterar kommunen

En sak som kommer försvinna är möjligheten att lada resekort på tåget. Däremot kommer en ny sorts biljett att läggas till, en tioresors-biljett.

– Vi har märkt att det är en hel del som pendlar ibland, kanske två dagar i veckan. Då tror vi att de här biljetterna blir bättre för dem, säger Maria Cedeberg.

Tidtabellen kommer också att anpassas, men exakt hur är inte klart.

– Vi är inte helt klara med tidtabellen än, men vi tror att vi förbättrat anslutningsmöjligheterna med X-trafiken när man åker från Stöde till Gnarp, säger Maria Cederberg.

Läs mer: Glädjebesked till tågpendlare i Torpshammar – stationen kvar i turlistan

Tågkompaniet tar över många sträckor samtidigt i och med detta, och Sundsvall-Trondheim är en av de svårare.

– Det är en svår sträcka att köra passagerartåg på, eftersom det är så mycket godstrafik som går på en väldigt trång bana. Men det verkar vara en del förbättringar på väg, så vi är hoppfulla, säger Maria Cederberg.

Mer läsning

Annons