Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammalt band med humor på hembygdsgården: ”Dagspelningar har sin charm”

Sommarens musikaliska tisdagskvällar på Borgsjö hembygdsgård har flytit på i god takt, och nu är det snart inte många kvar. ”Det är en helt annan grej än en vanlig spelning”, säger Filip Palmqvist från Filips Combo som spelar i Borgsjö för första gången.

Annons

– Vi har aldrig spelat på Borgsjös hembygdsgård förut. De ville få dit oss förra sommaren, men då var schemat för tajt, säger Filip Palmqvist.

Tisdagskvällarna på Borgsjö hembygdsgård brukar vara välbesökta. Bilden är en arkivbild.

Filips Combo från Östersund har premiär på Borgsjö hembygdsgård i år. Men bandet från Östersund har spelat i Ånge kommun flera gånger förr. De har spelat på Hussborgs Herrgård i flera år.

– Vi var där för bara några veckor sedan, det är alltid trevligt, säger Filip Palmqvist.

Filips Combo spelar ofta mycket spelningar med drag i, till exempel nattklubbar och på after ski-fester. Att spela på ställen som Borgsjö hembygdsgård är en helt annan grej, menar Filip.

– Dagspelningar har sin charm, men det blir väldigt familjevänligt och kanske inte lika mycket drag som annars, säger Filip Palmqvist.

Läs mer: Satsning på underhållande tisdagskvällar fortsätter i Borgsjö

Om han måste välja så föredrar han nog after ski-spelningar.

– Fast det var länge sedan vi spelade på en hembygdsgård, och det är väldigt skönt när publiken sitter ner och verkligen lyssnar på en, säger Filip Palmqvist.

På Borgsjö kommer Filips Combo att satsa mer på humoristiska texter och glatt mellansnack.

– Många som spelar kör en låt och går genast vidare till nästa. Men att köra mellansnack och bjuda på sig själv har aldrig varit något problem för mig, säger Filip Palmqvist.

Mer läsning

Annons