Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökat intresse för veteranskotrar

/

Veteranskoterdagen i Parteboda ökar med flera hundra besökare varje år. Även inför lördagens race syns ett ökat intresse.
– Det syns på anmälningarna att det ökar även i år. I fjol var bara hälften av startplatserna bokad vid den här tiden, nu är det nästan fullt, säger Nathalie Malmberg.

Annons

I fjol kom över åttahundra besökare till veteranskoterdagen på Partebodatjärnen. En ökning med tre hundra mot året innan.

Nathalie Malmberg tror att orsaken till att det är så populärt är att det är ett familjeevent.

– Det är inte bara tävlingarna. Det finns knallar, utställare som säljer skotergrejor. Vi har lotteri och säljer hamburgare och kolbullar, säger Nathalie Malmberg.

Nytt för i år är att klasserna delats upp. I år får damerna en egen klass.

– I fjol fanns inte tillräckligt stort intresse för att ha en egen damklass, i år är det fem stycken anmälda och vi har plats för tre till, säger hon.

I herrklassen finns nu bara två platser kvar. Så länge det finns platser går det att anmäla sig ända fram till starten.

I har föreningen också ordnat en veteranskoterutställning, för de som vill visa sin skoter utan att tävla.

I skotertävlingarna är det inte främst hastighet som är avgörande. Det handlar om mycket precisionskörning bland annat.

– Ja vi vill hålla nere farterna, i fjol skulle man hoppa av skotern och kasta bollar på burkar tillexempel. Det blir liknande aktiviteter i år, säger hon.

Parteboda byförening anordnar veteranskoterdagen och de anmälningsavgifter de får in täcker precis upp till arrangemanget.

– Ja det blir inga stora pengar, men vi har sponsorer som hjälper till och så arbetar vi ideellt, säger Nathalie Malmberg.

Har ni möjlighet att fortsätta expandera i den här takten om det fortsätter att vara populärt?

– Ja i år har vi satt gränsen vid 32 ekipage, för det tar tid att köra runt banan också. Men om fler vill vara med kan vi ändra starterna nästa år från att två startar samtidigt, till att tre startar, säger hon.

Mer läsning

Annons