Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omkullblåsta kraftledningar har orskat flera skogsbränder – räddningstjänsten: "Blåsten och torkan ett dilemma"

Minst fem skogsbränder pågår samtidigt i länet just nu. I flera fall är det träd som fallit över kraftledningar på grund av de hårda vindarna om orsakat bränderna.

Annons

Det senaste larmet rör Liden, vid Kväcklingen. Det larmet kom in till SOS Alarm strax efter klockan 14.30.

Läs också: Räddningstjänsten varnar för gräsbränder: "Det kan räcka med en gnista"

En elledning har börjat brinna i gräset strax intill ett hus.

I Finnåsberget, Sollefteå kommun har också där en omkullblåst kraftledning orsakat en brand. Det larmet kom in ungefär samtidigt.

Läs också: Flera bränder härjar längs järnvägen – totalt stopp i tågtrafiken

Räddningstjänsten har just nu pågående insatser i Ånge och Liden och Stöde. Skogsbranden i Stöde, Edebosjön, har den orsakats av att ett träd har fallit över en kraftledning och det brinner runtomkring. Räddningsstyrkorna har precis kommit fram dit.

– Det är bekymmersamt när det är tre bränder samtidigt, men vi har hjälp av räddningstjänsten i Jämtland i Liden. Blåsten och torkan är ett dilemma, säger inre befäl Örjan Stenlund, räddningstjänsten Medelpad.

Bränderna i Ånge och Liden är nu under kontroll. Branden i Grundsjön, Liden orsakades också den av ett träd som fallit över en kraftledning. Räddningstjänsten kontrollerar att gnistor från bränderna inte spridit sig i blåsten.

Följ läget via vår direktrapportering här.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons