Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar för kommunala odlingslotter – om det bildas lokala odlingsföreningar

Ånge kommuns tekniska förvaltning har inget emot att upplåta kommunal mark som odlingslotter, men vill i så fall se lokala odlingsföreningar som part.

Annons

Ånge kommuns tekniska förvaltning är förhållandevis positiva till försalget om att upplåta mark som odlingslotter.

Det är i ett yttrande över Elisabeth Larssons (C) motion om odlingslotter som tekniska förvaltningens Håkan Lundin öppnar för att tillmötesgå förslaget om en satsning på kommunala odlingslotter.

Läs mer: Centerpartist vill se en satsning på kommunala odlingslotter

– Det är helt riktigt att vi har markytor som skulle kunna vara användbara för ändamålet, skriver han i sitt yttrande.

Dock konstateras att det även kommer finnas en kostnad för att ställa i ordning odlingslotter på de ytor som finns. Bland annat måste vatten ordnas fram till platsen, och man räknar också med att behöva uppföra någon form av förråd eller redskapsbodar.

– Utöver detta så tillkommer kostnader om man behöver bearbeta marken eller komplettera med matjord, skriver Håkan Lundin.

Yttrandet avslutas därefter med en önskan om att först få styrkt att det finns ett intresse från kommuninvånarna om att använda odlingslotterna, innan man väljer att gå vidare med Elisabeth Larssons förslag.

Läs också: Förslag om grön sophämtning från Elisabeth Larsson (C)

– Tekniska förvaltningen föreslår att man i första hand bildar ortsvisa odlingsföreningar så det blir enkelt att administrera. Då har vi inget emot att upplåta lämpliga markområden i våra tätorter, slutar yttrandet.

Mer läsning

Annons