Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Oroade av de magra framtidsutsikterna"

/
  • Bengt Ingelstam är en av närmare tjugotalet kulturarbetare i Ånge som skrivit under kulturskoleuppropet.

Brett upprop från Ånge kommuns kulturarbetare och kulturarrangörer gällande kulturskoleutredningen.

Annons

"Vi är oroade av de magra framtidsutsikterna för musik- och kulturskolan som framkommit i humanistiska nämnden och i kulturskoleutredningen".

Så inleds den skrivelse som i slutet av förra veckan landade på kommunens bord, och som undertecknats av representanter för närmare 20-talet kulturföreningar och kulturorganisationer i kommunen.

– Många är faktiskt upprörda över det här förslaget, så när vi hade ett gemensamt kulturmöte så tog vi tillfället i akt att få till ett gemensamt uttalande, säger författaren och jazzmusikern Bengt Ingelstam.

Syftet med skrivelsen menar han är att visa på en bred enighet inom kultursektorn om hur viktig man anser den här frågan vara.

– Vi vill inte att man gör någonting som riskerar att vi förlorar den här kulturspetsen som vi har i Ånge, säger Bengt Ingelstam.

För även om utredningen innehåller förslag om oförändrad, och till och med utökad kulturverksamhet på skolnivå, så finns farhågor att finansieringen kommer att ske på det övriga kulturlivets bekostnad.

– Vi ser gärna en kulturskola i Ånge men den måste få nya, egna resurser för lärare och ledning, slutar Bengt Ingelstam.

Mer läsning

Annons