Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfullt på sommarlovets sista aktiviteter – många fick vända hem från bion

En fulltecknad konstkurs och en bio där många fick vända hem på grund av fullsatt salong. Så såg det ut på de gratis sommarlovsaktiviteter som bjöds under onsdagen.

Annons

Gratis aktiviteter i slutet på sommarlovet är bevisligen populärt i Ånge. I alla fall att döma av den uppslutning som var när Ånge kommun och Folkets hus bjöd in barn och ungdomar till gratis bio med popcorn och festis som tillbehör.

Onsdagens gratisbio i Ånge fylldes snabbt till sista plats, och långt från alla som ville se film fick komma in i salongen.

Redan en halvtimme innan filmen skulle börja var salongen fylld till sista plats och många fick vända hem igen utan varken tilltugg eller filmupplevelse.

– Vi kommer köra en till föreställning på fredag klockan ett, lovade Folkets husföreståndare Lars-Eric Bjelkström, som liksom övriga närvarande arrangörer blev lite tagna på sängen av den rikliga publiktillströmningen.

Stort intresse var det också för de kostnadsfria konstdagar som kommunen ordnade vid Kulturbanken 2.0 tillsammans med konstnärerna Åsa Hellhoff och Anna Malmström.

– Det var faktiskt så många som ville anmäla sig så att vi fick tacka nej till en del, berättar Åsa Hellhoff.

Under dagarna två så lärde Åsa ut hur det är att skapa föremål med hjälp av lera, medan Anna höll i trådarna för de som jobbade med textiltryck.

Den två dagar långa konstkursen vid Kulturbanken 2.0 var också fulltecknad.

Mer läsning

Annons