Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt missnöje med Bobergsgymnasiet – de vill tillsätta en haverikommission

Antalet egna elever som söker till Bobergsgymnasiet är alldeles för lågt, och ingen tycks ta det riktigt på allvar. Det menar Leif Edh (VFÅ) som vill tillsätta en "haverikommission" för att titta på hur man kan få skolan att utvecklas.

Annons

Läs också: Lärarflykt från Bobergsgymnasiet – sex har slutat bara sedan årsskiftet

Leif Edh (VFÅ).

Bobergsgymnasiet har under skolåret gått ut med flera annonser där man berättat om goda resultat, vilket också var den bild som rektor Erik Högberg förmedlade när ST träffade honom efter vårens omval.

Läs mer: Eleverna fortsätter nobba Bobergsgymnasiet: "Ångeborna måste sluta upp"

Ett val som inte innebar några större förändringar i sökbilden, utan ännu en gång bevisar att majoriteten av niondeklassarna söker sig till skolor och utbildningar på annat håll. En trend som fått Vår framtids politiska talesperson Leif Edh att reagera, och agera.

– Antal elever som söker till Bobergsgymnasiet är riktigt lågt, och den krassa sanningen är att om för få söker till våran skola så blir den rejält dyr för oss, och då blir en nedläggning oundviklig, konstaterar han i en nyligen överlämnad motion.

Läs mer: Positiv signal för Bobergsgymnasiet (2015)

Där riktar han också kritik mot humanistiska nämnden som han tycker har suttit alldeles för stilla i båten.

– Det är förvånade att de inte satt ihop en grupp för att undersöka varför våra ungdomar inte väljer vår skola. De borde också kunna samarbeta med näringslivet för att undersöka vilket behov det lokala näringslivet har, skriver Leif Edh.

Läs också: Bobergsgymnasiet har ett dåligt rykte (2013)

När det gäller det goda resultat som man marknadsför gymnasieskolan med, och som han även har sett att Socialdemokraterna använt i marknadsföringssyfte, så tycker han man fokuserar alldeles för mycket på att skolan ligger över rikssnittet för elever som går ut med godkända betyg.

– Men vad som inte visas är att de samtidigt har lägre genomsnittligt betygspoäng än riket. Denna skevhet är också viktig att utreda. Sammantaget kan det tyda på att skolans kompetenta personal inte används på bästa möjliga sätt för en optimal kunskapsöverföring till eleverna, menar Leif Edh.

TV: Nu har Bobergsgymnasiets avgångselever tagit studenten

Det han och Vår framtid vill se för att vända det de ser som en resa mot avveckling är att tillsätta en arbetsgrupp som djupdyker i frågor som vad näringslivet har för behov och vad högstadieeleverna har för intressen, samt att man därefter tar hjälp utifrån.

– Vi föreslår att med ovanstående som beslutsunderlag ta hjälp av en extern expert utreda om skolans möjlighet att utvecklas, avslutar Leif Edh Vår framtids motion.

Mer läsning

Annons