Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull försökte köra ifrån polis – trodde det var Hells Angels

En man från Ånge kommun dömdes i förra veckan till två månaders fängelse för grovt rattfylleri. Detta sedan han försökt köra ifrån en efterföljande polisbil som han trodde var Hells Angels.

Annons

Händelsen utspelade sig i början av juni på en mindre ort väster om Ånge. Mannen säger då sig ha blivit attackerad av tre män ute vid sin brevlåda som uppgav sig tillhöra Hells Angels, varav den ene också var beväpnad med en skruvmejsel.

Mannen ska dock ha lyckats tillfoga en av de attackerande "stora skador", men samtidigt fått veta att de skulle återvända med fler i sitt följe. Därför valde mannen att lämna hemmet och söka skydd hos en närboende, hos vilken det dracks ett antal starköl under kvällen.

Där ska mannen sedan ha blivit väckt med informationen om att hans förföljare var på väg dit, och även valt att ta bilen trots att han var berusad då han uppfattade det som en nödsituation.

Väl ute på vägen såg han ett strålkastarljus i backspegeln, och till slut fick mannen sladd på bilen och snurrade ner i diket. Han säger sig också ha blivit mycket lättad när han insett att det var en polis och inte ett gäng från Hells Angels som följt efter honom.

Mannens version skiljer sig dock väsentligt från den som polispatrullen på plats har lämnat. De säger att de blivit beordrade att åka till platsen med anledning av att det skulle ha förekommit bråk och hot, och de ska också ha pratat med mannen som då inte ville blanda in polisen.

Patrullen dröjde sig dock kvar, och efter ett tag kom en bil körandes ut från den aktuella bostaden. De följde efter och slog på blåljus, varpå bilen framför ökade farten och till slut körde av vägen. Mannen ska därefter ha försökt fly till skogs, men snubblade till och kunde gripas. Det påföljande alkoholprovet visade på en halt över gränsen för grovt rattfylleri.

Tingsrätten har i sin bedömning funnit flera brister i mannens historia, och då mannen bara några veckor tidigare fick en villkorlig dom för sexuellt ofredande mot sig så finner man ingen annan påföljd än fängelse. Strafftiden är satt till två månader.

Mer läsning

Annons