Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redovisning av handlingsplan

300 personer har deltagit och 500 idéer har kommit in. Det redovisas för år 2004 i den handlingsplan Framtid Ånge som tagits fram till år 2007 för att utveckla kommunen.

Annons
I utvecklingsarbetet har privatpersoner, näringsliv, organisationer, föreningar och kommunen deltagit.
Via framtidscaféer och upprop bland annat har idéer och engagemang kommit fram skriver kommunen i sin redovisning.
Syftet med arbetets som ska pågå ytterligare två år är att få fler människor att flytta till kommunen än som flyttar ut. Att fler startar företag och att nya arbetstillfällen skapas.
Under förra året inventerades fastighetsbeståndet som var till salu. Kommunen hjälpte även till med marknadsföring av lediga fastigheter och lägenheter.
Fördjupade kontakter mellan intresseföreningar, byalag och den tvärpolitiska gruppen har funnits med i projektet.
Företagsamhet i skolan har fortsatt. Ett 70-tal lärare och skolledare har funnits med. Och där Mittnavetmässan i Kastberghallen där 1 250 elever deltog.
Bland arrangemangen under förra året lyfter man fram Träslaget, FIS-tävling på Getberget, istravet, Fränstastyran och Mittlandiafestivalen bland annat.
Dessutom har kommunen under året fördelat 381 000 kronor till 25 olika projekt inom förenings- och näringslivet. Under förra året beslutades även om "Mittland", landsbygdsutvecklingsprojektet där totalt 3,8 miljoner kronor kan betalas ut fram till år 2007 konstaterar kommunen i sin redovisning.

Mer läsning

Annons