Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reglerna för bidrag till olika evenemang ska förbättras

Tydligare regler hur varumärkena Ånge kommun och Ljungandalen ska synas. Det är ett av förslagen som finns med i utvecklingsenhetens förslag på hur man ska bedöma bidragsansökningar från arrangörer av större evenemang.

Annons

Tommy Eriksson, näringslivschef Ånge kommun

Det var i samband med frågan om stöd till Ljungandalsvägen och arrangemanget Sveriges längsta loppis som synpunkterna om tydligare bedömningskriterier slog rot hos Ånge kommuns politikerkår.

Ett uppdrag delades ut till näringslivschef Tommy Eriksson, som i går presenterade ett förslag för kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Jag har tittat ganska mycket på hur man har det i Leksands kommun, och även pratat en hel del med dem. Sedan har deras modell anpassats utifrån de förutsättningar som finns här i Ånge kommun, säger Tommy Eriksson.

Modellen kommer innebära att den arrangör som vill ha kommunalt bidrag får svara på ett antal frågeställningar. Till exempel hur arrangemanget kommer att marknadsföras och hur varumärkena Ånge kommun och Ljungandalen kommer synas och lyftas fram i sammanhanget.

Den är också tänkt att råda bot på olika bedömningar beroende på vilken enhet inom kommunen man vänder sig till, och göra det enklare både för den sökande och de som ska bedöma om bidrag ska beviljas.

– Tanken är att det ska vara en modell som fungerar för hela kommunens verksamhet när det handlar om bidrag till evenemang, förklarar Tommy Eriksson.

Förslaget är fortfarande arbetsmaterial och är i skrivande stund på väg upp till kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons