Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktar kritik mot valberedningen

/

Jan Gullmark (C): "Blottade intrigmakeri"

Annons

Turerna kring den politiska oppositionen efter valet tycks ännu inte ha snurrat färdigt. I alla fall inte att döma av Jan Gullmarks skrivelse med valnämnden och ordförande Erik Rapp (S) som adressat.

Där uttrycker han besvikelse över valnämndens arbete, dels i fråga om uppdraget som revisorernas ordförande som han själv var nominerad till, men också ett styrelseuppdrag i Ångefallen kraft.

– Du lät dig bli påverkad av det politiska intrigmakeriet som föregick mötena, skriver Jan Gullmark, som anser att Centern därmed förlorade två platser i det politiska systemet.

Han påpekar att även Tord Sundquist (M) har framfört invändningar mot nomineringarna innan fastställande, men utan resultat.

– Ränksmideriet har åter triumferat, skriver Jan Gullmark.

Valnämndens ordförande Erik Rapp beklagar de känslor som Gullmark besitter, men förnekar alla påståenden om påverkan.

– Till valet av ordförande för revisionen fanns två förslag och båda tillhörde oppositionen, och efter viss diskussion framförde jag som ordförande det förslag som jag uppfattade skulle få de flestas stöd. Vilket även blev valberedningens beslut, skriver Erik Rapp, och betonar att heller ingen reserverade sig mot beslutet att ge uppdraget till Roger Sundin (MP).

Mer läsning

Annons