Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockbjörn till Takida och Kristallnominering för Johanna Ojala

Tisdagen blev lite av lilla julafton för två av Ånges största exporter. På kvällens tilldelades Takida en Rockbjörn, vilket skedde bara timmar efter att Johanna Ojala nominerats som Årets sport-tv-profil vid Kristallengalan.

Annons

Att Takida har trogna fans bevisades ännu en gång på tisdagskvällen då Ångebandet tilldelades Aftonbladets musikpris Rockbjörnen i kategorin Årets rock/metall.

Priset mottogs av bandets gode vän "Kantorn", medan de själva framförde sitt tack via en "blodig" video som efter priset också lades ut på Facebook.

Se Takidas tackvideo här (extern sida)

På samma sociala media så tackade man också sina fans i en kombinerad hyllning till svenska damlandslaget i fotboll.

– Stort grattis till fotbollsdamerna som nu är i OS-final efter vinst mot hemmanationen Brasilien, och ännu större tack till alla som röstat på Rockbjörnen i år, skriver bandet på sin officiella sida.

Mer sport och gala med Ångeanknytning var det tidigare under dagen då det tillkännagavs vilka som blivit nominerade till priserna vid årets Kristallen-gala där årets TV-insatser ska hyllas. I kategorin Årets sport-tv-profil så återfanns Ångeprodukten Johanna Ojala, en kategori som i år endast består av kvinnor.

– Vilken seger för oss och för yrket, skriver SVT:s längdskidexpert på Facebook.

Robert Pettersson och Takida kammade hem en Rockbjörn för Årets rock/metal, ett pris som röstas fram av Aftonbladets läsare.

Mer läsning