Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockigt nytillskott i festivaldjungeln

/
  • Alvar Olsson (till höger) berättar om sommarens festivalplaner i Torpshammar.

I sommar ser en ny festival dagens ljus. Sista helgen i juli blir det rock'n'roll för hela slanten, och platsen är grönområdet mitt i Torpshammar.

Annons

Mitt emellan Ljungarocken och End of summer meet klämmer sig ytterligare en festival in i händelsekalendern. En festival som doftar 50-talskänsla och rock'n'roll lång väg – Happy days rock'n'roll weekend.

– Det är en helt ny festival, och vi kommer att hålla till här ute på gräset med öltält, matvagn och lite annat, berättar Alvar Olsson som håller i trådarna för festivalen.

Tidigare år har man testat lite trubadur- och pubkvällar på den lilla 1950-talsinredda restaurangen i Torpshammar. Dessutom finns festivalerfarenhet i form av serveringsuppdrag vid andra stora arrangemang.

– Kanske är man lite tokig, jag vet inte, men det kändes som att det skulle vara kul att försöka göra någonting här uppe, förklarar Alvar Olsson.

Festivalen smyger i gång redan på torsdagen med trubadur och fri entré, medan det skarpa programmet inleds dagen därpå med bland annat Kingen och Nightdrivers på artistlistan.

– Vi vill ha samma typ av musik och stuk som inredningen här på Happy days, säger Alvar Olsson.

Initiativet tycks också gillas av befolkningen i Torpshammar. Hittills är det endast ryggdunkningar och vänliga ord som följt i takt med att festivalnyheten har spritt sig.

– Det har inte varit några problem med markägarna, och vi har även fått lov av Konsum på andra sidan vägen att använda deras parkering efter att de stängt, berättar Alvar Olsson.

I samma stund ringer hans telefon, och när samtalet avslutas så kan han berätta att ytterligare en pusselbit har fallit på plats.

– Det var alkoholhandläggaren på Ånge kommun som sa att det nu var klart med tillstånd fram till klockan två, berättar Alvar, som därmed kan fortsätta nedräkningen till Torpshammars egen rockweekend.

Mer läsning

Annons