Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket vill kommunen satsa på badhuset i Fränsta – flera investeringar på fritidsanläggningar nästa år

Sim- och sporthallen i Fränsta är den enskilt största investeringen som humanistiska nämnden vill göra 2017. Det framgår av den investeringsbudget som har tagits fram och skickats vidare till kommunfullmäktige.

Annons

Totalt rör det sig om fyra miljoner kronor som ska satsas på badhuset. En summa som man just nu räknar med ska hanteras utanför nämndens investeringsbudget.

– Vi har lagt ett förslag om att vi kan ta det i nämnden, men då måste vi också få utökad ram för det, säger humanistiska nämndens ordförande Catharina Karlsson (S).

Badhussatsningen ska bli av trots att den inte står upptagen i humanistiska nämndens invessteringsbudget för 2017.

Hon betonar dock att det mest handlar om en organisatorisk fråga, då alla är överens om att badhussatsningen ska bli av.

– Det ska inte vara några problem, utan det är bara det att kommunstyrelsen ska avgöra hur de vill ha det, säger ordföranden.

Investeringar som däremot ligger i nämndens föreslagna investeringsbudget är IT-investeringar för 2,1 miljoner kronor och ospecificerade investeringar i fritidsanläggningar för 2,2 miljoner kronor. Det sistnämnda huvudsakligen kopplat till Ånge IP.

– Först och främst så vill vi göra i ordning personalutrymmet där, för det är inte okej arbetsmiljömässigt som det är i dag, säger Catharina Karlsson.

Ånge IP ska få bättre personalutrymmen 2017.

Däremot så finns inga pengar upptagna för den problemfyllda snöanläggningen på Getberget, som man under våren ska ha anlitat experthjälp för att ta fram åtgärdsförslag för hur vattenförsörjningen kan säkras.

– Vi gör inga nya investeringar. Däremot så förutsätter jag att man löser problemet, säger hon och nämner leveransgaranti och andra finansieringsvägar som tänkbara scenarion.

Humanistiska nämndens ordförande i Ånge, Catharina Karlsson (S).

Läs mer: Fortsatta problem med snösprutningen

På inköpslistan står däremot en ny ismaskin till Kastberghallen, vilket har fått en uppskattad prislapp på två miljoner kronor.

En betydligt blygsammare summa finns i kolumnen för kultur, där 65 000 kronor står upptaget för uppdatering av bibliotekens IT-system.

Mer läsning

Annons