Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samverkan är målet med sammanslagningen

/

—Det intressanta är inte hur vi åker bil eller var vi sitter, det intressanta är att vi kan stödja varandra. Det säger Hans-Åke Öst, som är socialchef i Ånge kommun, om den kommande hopslagningen av hemvårdsområdena.

Annons
Hans-Åke Öst kan inte se hur kostnaderna skulle öka om Alby- och Erikslunds hemvårdsområde får sitt kontor flyttat in till centrala Ånge.
Jag tror att personalen har missuppfattat hur man ska åka mellan kontoret och vårdtagarna. Att det finns en gemensam lokal innebär inte att man måste träffas varje dag. Har man en bra dialog mellan personalen och arbetsledaren behöver man inte sitta och åka en massa bil, säger han.
Tvärtemot personalens uppfattning tror han att förändringarna kommer innebära en kvalitésförbättring för vårdtagarna.
Genom att göra så här kommer vi slippa ta in timanställda lika ofta. Det kommer inte innebära att det blir fler ansikten för vårdtagaren, bara att vi kan använda personal på ett så effektivt sätt som möjligt. Det måste ju vara bättre att inhopparen en fastanställd i stället för en timanställd, säger han.
Erikslundsgruppen, som för närvarande har sitt kontor på Hallstaborgs servicehus, har klagat på den nya lokalen som kommunen föreslagit. De menar att den kan liknas med pannrummet på Hallstaborg.
Det kommer fortfarande finnas möjlighet för dem att ta rast, äta luch och gå på toaletten på Hallstaborg, säger Hans-Åke Öst.
Personalen efterlyser ett bättre samarbete mellan dem och cheferna. Tycker du att det behövs?
Jag har inte varit delaktig i hur informationen gått till mellan personalen och arbetsledaren. Vi ska försöka få ihop ett möte mellan alla parter i veckan där vi kan diskutera vilka rutiner som blir bäst för alla och komma överens.

Mer läsning

Annons