Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satirisk teater om framtidens service i Ånge

/
  • På torsdag är det premiär för Ånge köpcentrum, en komisk och satirisk föreställning om Ånges framtid.

Ånge kabaré står inför ännu en premiär, den här gången i form av en satirisk och skrattkittlande föreställning vid namn "Ånge köpcentrum":

Annons

På torsdag öppnas dörrarna till ett nytt köpcentrum i Ånge. Dock inte i anslutning till Centraltorget i centrum, utan inne i Teaterverkstans lokaler på Industrigatan.

– Det är samma gäng som gjorde julstrul i fjol som gjorde Julstrul förra hösten, som nu har fortsatt och gjort ett improvisationsmanus där alla varit delaktiga, berättar Kärstin Leander, ledare och regissör på Teaterverkstan och Ånge kabaré.

Handlingen utspelar sig i en odaterad framtid, då avfolkningen av landsbygden har gjort att antalet butiker i Ånge har blivit färre och servicen har fått samlas i en och samma lokal.

– Ungefär som tanken var med Samservice i Fränsta. Här finns ett kafé, arbetsförmedling, systembolag, ja allt i ett. Och i den här miljön så kommer man att få möta ett antal komiska karaktärer och deras öden och berättelser, förklarar Kärstin Lenader.

Ensemblen består av aktörer från tonåren upp till vuxen ålder, och totalt åtta gånger ska de hinna spela upp föreställningen innan rekvisitan plockas undan och manuset läggs i arkivet över genomförda produktioner. Gissningsvis försedd med stämpeln "skrattframkallande" i lämpligt hörn.

Mer läsning

Annons