Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på underhållande tisdagskvällar fortsätter i Borgsjö

Med ett artistutbud som spänner från Elvis och irländskt stomp, till mörkaste hårdrock och jazz, ser Borgsjö hembygdsgårds tisdagskvällar ut att bli mer omväxlande än någonsin. "Jag tror vi har någonting för alla", säger hembygdsföreningens Mats Fhanér.

Annons

Anders Mannqvist, ordförande Borgsjö hembygdsgårdsförening, vid affischväggen som avslöjar en del av det som är på gång i sommar.

Programmet för Borgsjö hembygdsgårds tisdagskvällar är i stort sett spikat och klart.

Det säger Mats Fhanér, som är den som haft i uppdrag att fylla på listan med artister av allsköns slag.

– Och det kan man säga att vi lyckats väldigt bra med. Jag tror vi har någonting för alla, konstaterar han med premiären 28 juni inom synhåll.

Då gästas man av Delta Seven och Anna-Lena Adolphson, vilket blir startskottet på en musikalisk resa som avslutas först 16 augusti då det serveras hårdrock av det tyngre och mörkare slaget.

– Det är ett band från trakterna som heter Eartheater, och som spelar våldsamt hård hårdrock. Kanske inte vad vi brukar ha här direkt, men vi måste ju också våga testa någonting nytt och försöka nå ut till en ny publik, konstaterar Mats Fhanér.

En lucka finns dock ännu kvar att fylla i programmet, men förhoppningsvis så ska man även där ha klart med ett namn inom kort.

– Jag är ute och trevar och har ett par intressanta trådar ute. Så någonting kommer det att bli, och jag tror dessutom att det kommer bli riktigt bra, säger han hemlighetsfullt.

Förutom tisdagskvällarna så finns också det obligatoriska midsommarfirandet på programmet, liksom den traditionella hembygdsfesten i anslutning till Borgsjön runt.

– Vi kommer också ha ett antal motorkvällar då motorintresserade träffas här och tar en fika. Vi hade det för första gången i fjol, och det blev en riktig succé, säger Mats Fhanér.

Den som kommer att stå för serveringen då och resten av sommaren är Viktoria Nilsson, som bland annat har gått konditorutbildning och jobbat en del på Tinas kafé i Ånge.

– Hon har ambitioner och vill utveckla verksamheten, så det känns riktigt bra och spännande, säger hembygdsföreningens ordförande Anders Mannqvist.

Årets tisdagskvällar på Borgsjö hembygdsgård:

28 juni – Delta Seven med Anna-Lena Adolphson

5 juli – Accidentals

12 juli – Joel Emanuelsson

19 juli – Ej klart

26 juli – Ran Clewen Band

2 augusti – Filips Combo

9 augusti – The Jack Kings

16 augusti – Eartheater

Mer läsning

Annons