Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex föreningar får riktat bidrag av Ånge kommun – tre går lottlösa

Artikel 3 av 3
Bidrag Ånge kommun 2018
Visa alla artiklar

Ånge kommun har godkänt och beviljat sex föreningar totalt 170 000 kronor i riktat bidrag för investeringar. Samtidigt säger man nej till den investeringshjälp som efterfrågats av Ånge IK, Ånge innebandyklubb och Ljungaverks Folkets husförening.

Annons
Fränsta IK har fått både positivt och negativt svar på sin ansökan om riktat bidrag.

Det största stödet utgår till Alby FF som fått klartecken till 45 000 kronor i riktat bidrag. Ett belopp som ska räcka till inköp av diverse material samt en ny gräsklippare.

Det sistnämnda är också en investering som Torpshammars IF kommer få bidrag till, då 35 000 kronor har öronmärkts för detta ändamål.

För Plus-kunder: Utökat stöd till Torpshammars IF – får mer pengar för skötsel av elljusspåret

Östavalls IF finns också med bland de föreningar som fått ett positivt besked från Ånge kommun. I deras fall har 31 000 kronor avsatts för att bygga om kiosken på Skogsvallen samt investera i en ny spårmaskin till längdskidområdet vid Runeborg.

Slutligen får också Kulturbanken i Ånge 40 000 kronor för att bygga en handikapptoalett, Ånge orienteringsklubb 9 000 kronor för en kartuppdatering och Fränsta IK 10 000 kronor till inköp av ett regntåg till Myggvallen.

Kulturbanken i Ånge får  40 000 kronor i bidrag för att ordna en handikapptoalett i huset.

De sistnämnda hade dock hoppats på mer, då ansökan även omfattade inköp av två containrar, redskapsbärare samt ett nytt låssystem.

Mer var också vad Alby FF hade ansökt om, men där delen om bidrag till resor och hyreskostnader inte gick igenom.

För Plus-kunder (från 2017): Anrik fotbollsförening firar 110 år –nu ska Alby IP rustas

Tre föreningar blev också helt lottlösa.

Ånge IK hade till exempel ansökt om bidrag till en knattehockeysarg, men den ansökan lades vilande då mer handläggning bedömdes vara nödvändigt för att kunna fatta ett beslut. Samma besked fick också Ånge innebandyklubb som hade hoppats på pengar till en ny innebandysarg.

Ansökan från Ljungaverks Folkets husförening om inköp av en kaffemaskin avslogs helt, då den typen av investering inte bedöms vara prioriterad i den bidragsmodell som kommunen tillämpar för riktade bidrag.

■ ■ ■

Ånge kommuns riktade bidrag 2018

► Alby FF, 45 000 kronor

► Fränsta IK, 10 000 kronor

► Kulturbanken 2.0, 40 000 kronor

► Torpshammars IF, 35 000 kronor

► Ånge OK, 9 000 kronor

► Östavalls IF, 31 000 kronor

Alla artiklar i
Bidrag Ånge kommun 2018
Annons