Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen avslutar elevärende – kommunen slipper kritik

Skolinspektionen ser inte att Ånge kommun brustit i fråga om att tillgodose behovet av särskilt stöd till en elev i grundskolan. Deras bedömning är att bestämmelserna följts, varför ärendet nu har avslutats.

Annons
Ånge kommun slipper kritik från Skolinspektionen gällande ett elevärende vid en grundskola i kommunen.

Det var i november som Ånge kommun anmäldes till Skolinspektionen för bristfälligt stöd till en elev i grundskolan. I anmälan framfördes åsikter om att åtgärdsprogrammen varit för dåliga och att utvärderingar och uppföljningar tagit för lång tid. Dessutom påtalades problem med konflikter och studiero.

För Plus-kunder: Ångeskola anmäld till Skolinspektionen – för tredje gången på mindre än ett år

Ånge kommun har efter anmälan redovisat på vilket sätt man hanterat den nämnda situationen, samt vilka åtgärder som vidtagits för att ge eleven stöd samt förbättra den allmänna situationen. I båda fallen bedömer också Skolinspektionen att de åtgärder som Ånge kommun vidtagit tillsammans med rektor är tillräckliga för att avsluta ärendet utan ytterligare krav eller kritik.

"Det är inte visat annat än att rektor och Ånge kommun följt bestämmelserna om arbetet med särskilt stöd", skriver man i sin sammanfattande bedömning.

Mer läsning

Annons