Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköter campingen

/
  • De som vill ut på en längre picknick kan beställa en korg med fika av Ida Johansson och ta med sig ut på sjön eller ut i skogen.

När Ånge campingförening sökte föreståndare för årets säsong sökte Ida Johansson jobbet.
— Och jag fick det, säger hon med ett leende.

Annons
Ånge camping eller Ponderosa som den döptes till en gång i världen kom till på överskottet från Barnens dags aktiviteter i Ånge.
Barnendagsgeneralen Erik Zidén såg varje å till att karnevalståg rullade mellan Bolbyskolan och till Bobergsskolan. Där det var tivoli och artistuppträdande av de som var populära på nöjesscenerna i landet.
Knäppupprevyerna med Povel Ramel i spetsen för gänget med bland annat Monica Zetterlund var publikdragare av stora mått.
Till slut upphörde festligheterna. Men Ponderosa har levt vidare. Och under de senaste åren har den varje år bit för bit rustats till glädje för alla campinggäster.
Men även för Ångeborna som har börjat hitta igen campingen som ett utflyktsmål.
En veranda byggdes för något år sedan där besökarna kan njuta av sol och en strålande utsikt över Ångesjön.
Nytt för i år är att man kan beställa en picknickkorg.
Det är bara att ringa och beställa så gör vi i ordning den. Sedan är det bara att ge sig iväg ut på Ångesjön i kanot med korgen. Eller ta den på cykeln och ge sig iväg, berättar Ida Johansson.
Turistsäsongen har bara startat.
Men det är mycket som ska göras för att få allt i ordning innan den semestersäsongen tagit fart ordentligt, fortsätter Ida Johansson.
Närmast står hemvändardagen i början av juli på programmet.
Sedan kommer vi att ha Barfota Jazzmen här en kväll. Och sedan ska Therese Hjerpe som hjälper mig i sommar och jag ordna något eget. Men vad har vi inte bestämt ännu. Det kanske blir någon sångkväll, berättar hon.
Baguetterna som plockas med i poicknickkorgarna bakas på orten.
Min pappa är bagare så det fungerar jättebra. Han skulle bara våga något annat, slutar Ida Johansson med ett skratt.

Mer läsning

Annons