Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart sluttankat på Shell i Fränsta

/
  • Daniel Lilja och Kim Hänninen berättar om framtiden efter att Shell försvinner från Fränsta.

Snart plockar Shell ner skylten i Fränsta och tackar för sig.

Annons

I mitten av 1980-talet så skruvades den sista orangeblåa Gulf-skylten ner i Sverige. Nu sker snart samma sak med Shell-loggan i Fränsta.

– Det stämmer. Från och med första november så kommer vi att vara en Gulf-mack i stället, säger Kim Hänninen som driver macken tillsammans med Daniel Lilja.

Skyltbytet innebär att Fränsta får en av landets allra första Gulf-mackar efter varumärkets återkomst. Under våren blev dussinet franchisedrivna Shell-stationer omskyltade, däribland en mack i Timrå, och nu i höst ansluter ytterligare sju.

– Om kunderna kommer märka någon skillnad? Inte mer än att Shellkortet inte kommer att fungera som tidigare. Annars blir allt sig likt men mycket fräschare, säger Kim Hänninen.

Att man valt att ta klivet över till Gulf förklarar han med att man vill fortsätta vara en betalstation.

– När vi fick besked om att Shell bara ville behålla en automatstation så valde vi den här lösningen i stället, för vi vill finnas där för kunderna, säger Kim Hänninen.

Bakom satsningen på att återinföra Gulf-mackarna i Sverige står en medlemsorganisation för fria handlare som har trafikbutiker, Emab AB, och distributören av bolagets oljor, Hansen racing.

– Gulf har varit ett av världens största varumärken och dess logotyp är något som känns välkänt och tryggt. Nu ska vi se till att de åter syns på vägarna, förklarade Gulf Oils affärsområdeschef Peter Sjödin inför varumärkets återtåg.

Mer läsning

Annons