Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen om förslag på vårdsatsning i Ånge: "Det är primärvårdens ansvarsområde"

Örjan Olssons (V) förslag om en sjuksköterska i tjänst utanför vård- och hälsocentralernas ordinarie öppettider bollas vidare till landstinget av socialchef Katarina Persson.

Annons

Ånge kommuns socialchef Katarina Persson ger sin syn på motionen om ökad vårdtillgång i Ånge kommun.

Läs mer: Han vill ha bättre tillgång till vård

I sitt motionsyttrande skriver hon att det redan finns ett visst samarbete om stöd på kvällar och helger då primärvården kan ta kontakt med kommunens distriktssköterskor under kvällar och helger om ett akut behov av hembesök skulle uppstå.

"Detta ingår i hemsjukvårdsuppdraget", skriver Katarina Persson.

Däremot ser hon det inte som kommunens bord att tillhandahålla en sjuksköter på kvällar och helger för enklare vårdärenden så att kommuninvånarna slipper åka till Sundsvall för att få hjälp.

"Motionen ska ställas till ansvarig myndighet som i detta fall är Landstinget Västernorrland", skriver Katarina Persson, vars svar även antagits av kommunstyrelsens arbetsutskott med rekommendation om att motionen i och med det kan anses som besvarad.

Man har dock kompletterat socialchefens ståndpunkt med ett tillägg om att Landstinget Västernorrland ska uppmärksammas om att önskemål finns om en lokalt placerad sjuksköterska på helger och kvällar.

Mer läsning

Annons