Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen om HVB-satsningen i Fränsta: "Det här är en mer långsiktig lösning"

Det finns en mer långsiktig tanke med ombyggnationen av polishuset i Fränsta. Det avslöjar socialchef Katarina Persson.

Annons

– Det här är en mer långsiktig lösning.

Det säger Ånge kommuns socialchef Katarina Persson om varför man trots signaler om minskat behov ändå ser Beata i Fränsta som en bra lösning på arbetet med att ta hand om ensamkommande flyktingbarn.

– Det har inte kommit någon sedan trettonhelgen, och det kan vara så att behovet av platser kommer att minska. Därför har Åfa börjat titta på vilka lokaler som på lite sikt kan vara enklast att bli av med, säger Katarina Persson.

Katarina Persson, socialchef på Ånge kommun, ser Beata som en mer långsiktig lösning.

Enligt Individ- och familjeomsorgen så kommer man använda Beata till att i första hand justera överbeläggningen vid Vitalia i Fränsta, vilket gör att framtiden för Vitalias spridda huskroppar faller sig naturlig.

– Det kan bli så att vi på sikt släpper ifrån oss någon av de byggnader som vi använder nu, och utifrån det så kan det nog vara lättare för Åfa att hitta en annan användning för byggnaderna som Vitalia använder, säger Katarina Persson.

En annan framtidsvision är att byggnaderna vid Vitalia i stället omvandlas till boendeplatser för de som har fyllt 18 år.

– Det kan ju vara så att vi behöver platser för utslussning i Fränsta, men dit har vi inte kommit än, säger Katarina Persson.

Mer läsning

Annons