Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialtjänsten söker kontaktfamiljer till barn – "Egentligen är det inte så krångligt"

Ånge kommun söker nu efter kontaktfamiljer som kan ta emot barn i olika åldrar.

Annons

– Det här är inget nytt, vi söker familjer med jämna mellanrum eftersom det är ett konstant behov. Har man ett intresse av att hjälpa till så ska man höra av sig . Det finns alltid barn som behöver komma iväg av olika anledningar. Ibland är det av egna behov och ibland är det föräldrar som behöver lite avlastning, säger Rebecka Lindberg, verksamhetschef på individ- och familjeomsorgen.

Behovet finns hela tiden, det är alltid något barn som väntar på en familj, men ibland stämmer inte efterfrågan och utbud.

– Människor hör av sig, men sen ska det passa också. Någon kanske vill ha ett mindre barn när det bara finns äldre i kön, säger Rebecka.

Vissa har reagerat på att man i annonsen har skrivit att det inte behövs några särskilda kvalifikationer, men det är något som Rebecka avdramatiserar. Hon poängterar att det viktigaste är att familjerna som tar emot barn måste ha en stabil livssituation, kunna ge trygghet, ha tålamod och kanske framför allt ha tid med en extra familjemedlem vissa dagar i veckan.

– Egentligen är det inte så krångligt. Det ska vara vanligt folk med vanligt hyfs, helt enkelt, säger Rebecka Lindberg.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons