Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarteater i ur och skur: "Vi har haft överfullt"

Nu är det nästan över för årets sommarteater i Ånge, Lars Mohlins Tre Kärlekar. Inte ens en ganska grå sommar har kunnat stoppa föreställningen. – Vi har kört varje föreställning, även när det regnat, säger producenten Kärstin Leander.

Annons

Kim Tjernström och Annie Goebel.

– Det har gått bra, det har varit mycket folk. Vi har haft överfullt på ett par föreställningar, och det blir inte bra, säger Kärstin Leander.

Mer än 300 åskådare är svårt att tillgodose, och Kärstin Leander önskar att alla köpte biljett i tid istället.

– Jag förstår att man vill vänta och se om vädret blir bra. Mend et är jag som måste stå och avvisa folk när det är fullt, och det tycker jag inte om att behöva göra, säger hon.

Läs mer: Teater: "Tre kärlekar" i Fränsta - nyanserat drama med starka porträtt

Jan-Erik Arvidsson, Helena Gerling och Lars T. Johansson.

Men även om det varit högt tryck på biljetterna in i det sista finns det inga möjligheter att se föreställningen efter söndagen.

– VI kan inte ha fler föreställningar, tyvärr. Folk är uppbokade på annat nu, säger Kärstin Leander.

Det största hindret som sommarteaterna på Ålsta folkhögskolas gårdsplan lider av, förutom att det hade behövts ännu fler sittplatser, har varit vädret.

– Vi har inte haft vädret med oss hela tiden. Men vi har kört varenda föreställning ändå, även om det regnat, säger Kärstin Leander.

Läs mer: Kim har återvänt hem som skådespelarproffs

Annie Goebel och Ricky Lundgren.

– Vi har haft bra hjälp från Teater Västernorrland, med sminkör, regissör och kostymmästare. Och skådespelarna har varit jätteduktiga, både de inlejda och amatörerna, säger Kärstin Leander.

Ånge Kabares sommarteater, som är på olika platser varje sommar, är en av de absolut längsta kontinuerliga sommarskådespelen i länet.

– Ånge kabare har hållt på med det här i många år, och i år var första gången på Ålsta folkhögskola. De har varit en jättebra samarbetspartner, säger Kärstin Leander.

Mer läsning

Annons