Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Somrig inramning av nationaldagsfirandet i Ånge

En hel del folk hade sökt sig ut i sommarsolen för att delta i det officiella nationaldagsfirandet i Ånge. Ett firande som nu förmodligen packar resväskan och lämnar Ånge tätort.

Annons

Platsen för firandet var åter grönområdet kring Kulturbanken 2.0, som i år bjöd på en betydligt trevligare inramning än den gjorde 6 juni 2015 (se länk i slutet av artikeln).

Se mer: Nationaldagsfirandet 2016 i bilder

Något som också gjorde att uppslutningen blev bättre än förra året. I alla fall publikmässigt.

Däremot så vållade några sena avhopp luckor i programmet, vilket gjorde att dagens konferencier Leif "Lusen" Jonsson fick improvisera och lösa luften i schemat med hjälp av egen musikalisk talang.

Leif

Talang besitter också den person som kidnappades av kulturchef Peter Gunnarsson för transport till området för att ta emot Ånge kommuns kulturstipendium. En utmärkelse som i år tilldelades Torpskörens ledare Ewa Andersson.

Läs mer: Torpskörens ledare fick ta emot Ånge kommuns kulturstipendium

En kulturbärare som kanske även får medverka om exakt ett år, då det är tänkt att arrangörskapet för nationaldagen ska byta ort. Något som i förhandspratet gjort gällande att nästa års officiella firande förläggs till Torp.

Läs mer: Stöder tanken på att flytta nationaldagsfirandet

– Bara någon förening där tar på sig dt så skulle jag tro att det blir så, säger Leif "Lusen" Jonsson när vi växlar några ord i väntan på kidnappningsdramats upplösning.

Så såg det ut när nationaldagen firades i Ånge...

... 2015: Blött firande av nationaldagen i Ånge

... 2014: Kungaparets hyllning till Ångeborna

... 2013: Kulturen präglade firandet i Ånge

... 2012: Lyckad flytt av nationaldagsfirandet i Ånge

Mer läsning