Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning på vattenrening från Ljungaverk

Permascand i Ljungaverk satsar på elektrokemisk vattenrening, och har köpt patent från ett brittiskt företag. "Det här är viktigt för vår tillväxt, vi tror att det här är något som kan bygga på 20 till 30 miljoner kronor till vår omsättning", säger Fredrik Herlitz, vd för Permascand.

Annons

Läs också: Fick jobb som ingenjör – efter ett år i Sverige

Fredrik Herlitz, vd för Permascand.

Permascand i Ljungaverk, som historiskt främst jobbat med att tillverka delar och komponenter till andras produkter, tar ett andra kliv in bort från just det. De har förvärvat patent och varumärken från det brittiska företaget Radical Filtration, och i höst startar produktlanseringen för företagets andra kompletta produkt.

– Det här är en del i förändringen vi gör från att sälja komponenter, till att sälja produkter. Den nya anläggningen kommer ha en bredare funktion än tidigare, säger Fredrik Herlitz.

Permascand gör vattenreningssystem för industrier, till exempel fartyg och fiskeodlingar.

– Det kan till exempel vara fartyg som bär med sig organismer från en världsdel till en annan, där de kan slå ut ekosystem. Då har vi utvecklat det här kompakta allt i ett-systemet som lätt får plats på ett skepp, säger Fredrik Herlitz.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons