Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta Sveriges geografiska mitt: "Det är dåligt skyltat"

Det har länge varit svårt att hitta någon som vill arrendera kaféet på Flataklocken, Sveriges mittpunkt. En person som skickat in ett klagomål till kommunen menar att det är för svårt att hitta dit.

Annons

Flataklocken, Sveriges geografiska mittpunkt, har sedan det utnämndes med vetenskaplig positionering varit ett naturligt turistresemål.

Mittpunkten har för lite skyltar som visar vägen dit, enligt ett klagomål.

Men kaféet som finns på platsen har under flera år haft motgångar, och intresseföreningen som har ansvaret har länge haft problem att hitta en arrendator. I sommar hittade man ingen alls, och föreningen tog det på sig själva att hålla verksamheten öppen.

Läs mer: Oviss framtid för Mittpunkten – försäljning diskuteras

En person som skickat in ett klagomål till Ånge kommun tror sig veta varför kundunderlaget sinar och ingen arrendator är villig att ställa upp.

”Det jag reagerade på för nån vecka sedan var att det är dåligt skyltat efter Torpshammar. Man känner sig helt vilsen när man kommer till Munkbysjön”, skriver personen.

Läs mer: Mittpunkten riskerar nu att stänga

Klagomålsskrivaren uppger också att han inte kunde hitta Mittpunkten varken på Google maps eller i sin GPS, vilket han tyckte var märkligt.

”Sedan kan man ju ha åsikter om vägen upp och dess skick, men jag är ju uppväxt i Ånge då jag är inte ovan vid dåliga vägar”, skriver han också.

Mer läsning

Annons