Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna kräver extra fullmäktigemöte om skolan

SD i Ånge kräver i ett brev till kommunfullmäktiges ordförande att ett extra möte om skolan och humanistiska nämnden hålls.

Annons

På måndagen skickade Sverigedemokraterna i Ånge ett brev till Kommunfullmäktiges ordförande, där de kräver att ett extra fullmäktigemöte ska inkallas till augusti.

Läs mer: Eleverna nobbar Bobergsgymnasiet

Anledningen är det missnöje som uppstått kring Bobergsgymnasiet, och Sverigedemokraterna kräver att skolan och humanistiska nämnden på Ånge kommun diskuteras.

– Redan i budgeten föregående år kallade vi den politik man för inom skolan för”flumskola” och det är väl det snällaste som går att säga om detta, skriver Stig Malmberg, ordförande i SD Ånge, i ett debattinlägg.

Tidigare har partiet Vår Framtid i en motion till Ånge kommun föreslagit att en haverikommission ska tillsättas, för att utvärdera Bobergsgymnasiet. Vår framtid föreslår att haverikommissionen ska innehålla en extern expert som kan utreda skolans möjlighet att utvecklas.

Läs mer: Vill tillsätta haverikommission

Sverigedemokraterna föreslår att frågan om en sådan kommission tas upp på det extra fullmäktige, och föreslår även att haverikommissionen ska innehålla representanter från alla partier som är representerade i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons