Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT hyrde lokalbor till tv-succén : "Hela dagen var helt sjuk"

TV-serien Allt för Sverige kom till Ljungandalen och hyrde lokala ortsbor. –Hela dagen var helt sjuk, säger Maria Mohlin Söderberg, en av systrarna bakom Swedish Countryside som arrangerar turistupplevelser på landsbygden.

Annons

Rebecca Molin och Maria Molin Söderberg hyr ut lokala upplevelser.

I TV-serien Allt för Sverige får amerikanska svensk-ättlingar besöka sina rötter och uppleva landet. I veckan besökte tv-produktionen Ljungandalen, och Swedish Countryside stod för schemat.

– Jag vet inte hur de fick nys om oss, det var tydligen producenten som sagt att de skulle kontakta oss. De hade redan valt vilka lokalbor de ville ha på hemsidan, säger Maria Molins Söderberg, som tillsammans med sin syster Rebecca Molin startade Swedish Countryside, som hyr ut lokalbor till turister.

Läs också: Allt för Sverige spelas in i Stöde – sjätte säsongen för Anders Lundin

Lokalborna som de amerikanska svenskarna besökte var Dan och Irene, som har både husbil och inglasad veranda, och Thomas "Håkki" Eriksson och hans bror Micke Eriksson.

– Dan och Irene bjöd på Hjortronmarängtårta på deras veranda, innan de åkte till mittpunkten på Flataklocken och Vikbron. Vikbron verkar de ha varit mest imponerade av, säger Maria Molin Söderberg.

Läs mer: Vikbron i dåligt skick - farlig att använda

Glesbygdsprofeten Thomas "Håkki" Eriksson tog med sig "sina" svenskättlingar till tryckeriet inne på det gamla industriområdet i Ljungaverk. Sedan blandade de drinkar och rökte kött hemma hos brorsan Micke Eriksson.

– Thomas hade inte berättat för Micke att det skulle komma ett helt tv-team, bara att han var uthyrd den dagen. Micke fick veta dagen innan, men han var inte det minsta stressad, och det är precis så vi vill ha det, säger Maria Molin Söderberg.

TV: Håkkis galna guidning bland porrtidningar, öl i bajamajor och muskler

Dagen med Håkki avslutades med ett dop i forsen och provsmakning av det rökta köttet.

– Ättlingarna ville inte åka hem när dagen var slut, de var helt förtjusta. Och det var bara en helt vanlig dag i Thomas och Mickes liv, säger Maria Molin Söderberg.

Glesbygdsprofeten och konstnären Thomas

Just nu håller systrarna Mohlin på att ragga nya lokalbor som vill hyra ut sin vardag. Och det behöver inte vara särskilt spektakulärt, menar Maria.

– Vi trodde inte att "Husbilstur med Dan och Iréne" skulle vara det populäraste, det är ju inte det mest spektakulära vi erbjuder. Men nu valde de här dem, och Land ska också göra ett reportage med dem. Så det där enkla går verkligen hem, säger Maria Molin Söderberg.

Mer läsning

Annons