Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temakvällarna på herrgården återvänder

Hussborgs herrgård har haft ett osäkert år hittills, och personalen hade förberett sig på att ta emot asylsökande istället för golfspelare. Men nu återvänder golfare och temakvällar, precis som tidigare somrar.

Annons

Katarina Dahl Nilsson från Hussborgs herrgård.

– Nu blir det vill inga flyktingar boendes här, som det var prat om. Vi hade förberett oss på det, men det är klart att vi vill vara kvar som vanligt och jobbar för det, säger Katarina Dahl Nilsson från Hussborgs Herrgård.

Läs mer: Efter månader av ovisshet – här är planen för Hussborg

Men trots osäkerheten har många golfspelare börjat vakna till och boka in sig på herrgården. Och i dag kör även Hussborgs temakvällar igång.

– Vi serverar mat med olika länder och kulturer som teman. Först ut är BBQ, vilket alltid går hem, säger Katarina Dahl Nilsson.

Nytt för i år är turkiskt, mongoliskt och ett lite annorlunda svenskt tema.

– Den sista temakvällen ska vi bjuda på så många landskapsrätter som vi kan göra. Det blir garanterat Tjälknöl, det är ju vår landskapsrätt, säger Katarina Dahl Nilsson.

Läs mer: Vikingabuffé och afrikansk mat populärt

Under den sista kvällen kommer det anordnas musikquiz, ett nytt inslag för i år.

– Vi brukar ha trubadurer annars, och helst lokala förmågor. Men den kvällen ska vi ha lite På Spåret-tema på musiken, så att säga, säger Katarina Dahl Nilsson.

Temakvällar på Hussborgs Herrgård har varit ett stående sommarinslag sedan 2010, och många teman har betats av.

– Det afrikanska temat var lite annorlunda, men all maten tog slut. Annars är det grillat som alltid går bra, säger Katarina Dahl Nilsson.

Den sista temakvällen för i år är den 5 augusti.

Mer läsning

Annons