Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillmötesgick kommunen – riskerar straffavgift från bygg- och miljönämnden

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) tillmötesgick kommunens förslag om att flytta återvinningsstationen i centrala Ånge. Nu hotar bygg- och miljökontoret med påföljder för att flytten genomfördes.

Annons

Det är i kallelsen till bygg- och miljönämndens möte i dag som ett ärende om byggsanktionsavgift finns med, och där den nyss genomförda flytten av återvinningsstationen i Ånge är orsaken.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen riskerar byggsanktionsavgift för att ha flyttat återvinningsstationen i centrala Ånge utan utfärdat startbesked.

Enligt kallelsen så ska ett bygglov ha beviljats FTI redan i mars för den nya placeringen. Ett tillstånd som dock åtföljdes av krav på att man också redovisade en lösning med stängsel runt området för att startbesked skulle beviljas.

I början av maj flyttades behållarna till sin nya position, men någon ritning på stängsel fanns då inte på bygg- och miljökontorets bord.

Läs mer: Nu flyttas återvinningsstationen i Ånge

Därför uppmanades FTI några dagar senare att flytta tillbaka behållarna och komma in med ritningar över hur de tänkte sig att placera stängslet, samt en redovisning av hur de skulle gå vidare i ärendet.

Det förstnämnda uppfylldes också några dagar senare, men då inget svar lämnats på frågan om och när man tänkt flytta på stationen så har ärendet överlämnats till bygg- och miljönämndens politiker för beslut.

Enligt kallelsen så är beslutsförslaget att en byggsanktionsavgift tas ut baserat på 120 kvadratmeter yta. Klubbas det igenom så innebär det en straffavgift på 13 843 kronor.

Mer läsning

Annons