Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer i alla åldrar intog Medborgarhuset

/
  • Catharina Larsson från Fränsta gav indisk huvudmassage under hela eftermiddagen.
  • I 22 år har Åsa Larsson, Haverö, gjort keramiksaker. Många intresserade stannade för att titta, men några passade även på att handla.
  • Kvinnor i alla åldrar hängde på låset till Medborgarhuset i Ånge när gårdagens marknad av tjejer för tjejer slog upp portarna vid lunchtid. Sedan var det fortsatt trångt i foajén under hela eftermiddagen.
  • Victoria Lund, Östavall, hade en fullbokad eftermiddag. Tjejer i alla åldrar ville få naglarna målade av henne.
  • Marie Nygren från Solgården körde ett yogapass för alla som ville pröva.
  • Hembakade kakor i massor för fikasugna marknadsbesökare.

Succé var ordet som sammanfattade gårdagens tjejmarknad i Ånge. Cirka 250 tjejer i alla åldrar fyllde Medborgarhuset för att shoppa kläder, smink och hälsoprodukter. De som ville kunde även prova yoga, linedance eller få naglarna målade.

Annons
När Medborgarhuset vid lunchtid i går slog upp portarna var det kö för att få komma in. Arrangemanget som lockade gick under namnet Mötesmarknad oss tjejer emellan och arrangerades av Lions.
Det ser ut som det blir succé, sa Margareta Johansson redan en kvart efter det att marknaden öppnat.
Då var det redan fullt med folk i lokalen som ville se vad de 25 tjejer som ställde ut sina produkter hade att erbjuda.
Och troligen fanns det något för de flesta smaker. Det gick att köpa kläder, blommor, choklad, hälsoprodukter, smink, rengöringsmedel och en rad ytterligare produkter.
Den som ville kunde också få lite omvårdnad för kropp och själ.
Marie Nygren från Solgården körde ett yogapass i aulan där runt 15 intresserade passade på att prova. Victoria Lund kan det där med att måla naglar och hennes tjänster var efterfrågade under eftermiddagen. Det fanns också möjlighet att få indisk huvudmassage.
Från Haverö hade Åsa Larsson tagit sig för att visa upp och förhoppningsvis sälja några av sina keramiska produkter. Och hon var förvånad över uppslutningen.
Det verkar vara en jättebra grej det här. Det är kul, för ibland när man arrangerar olika saker blir uppslutningen väldigt dålig.
Författaren och konstnären Maud Deckmar föreläste i aulan. Ämnet var \"Kreativitet, jämställdhet och konsten att ta för sig\".
Arrangören Lions i Ånge har fått hjälp med finansieringen från flera håll; Framtid Ånge, Företagscentrum och Länsstyrelsen.
Därför går allt överskott från inträde, lotteri och fikaförsäljning gå till välgörande ändamål.
Vi kommer att skänka pengarna till något lokalt ändamål. Vilket har vi inte beslutat ännu, sa Margareta Johansson.
Det var första gången som marknaden arrangerades, men kanske inte den sista.
Vi får se om vi utvecklar idén till nästa år.


Mer läsning

Annons