Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torpskören fyllde Mallorcas jättekatedral med sång

/

Under söndagens mässa fyllde Torpskörens röster den stora 1300-talskatedralen i centrala Palma på Mallorca.
– Körresor är en upplevelse varje gång, säger organisten Ewa Andersson.

Annons

Körsången leddes av Ewa Andersson i en fullsatt kyrkobyggnad och det var det enda musikaliska inslaget under den timslånga mässan.

– Vi kom i fredags och lämnar Palma under tisdagen. Då har vi även hunnit med ett framträdande i Svenska kyrkan i Palma och i kulturhuset i Valldemossa, där vi ska gå i Chopins fotspår, säger Ewa Andersson.

När resan började planeras trodde inte sångarna att de skulle få tillträde till La Seu, katedralen som är ett av Mallorcas största turistmål.

Att det blev så var tack vare vår guide Lillemor Huggh Iglesias kontakter, förklarar Ewa Andersson.

Lillemor Huggh Iglesias kom till den spanska ön redan 1960 och hon har sedan dess guidat många Mallorcaresenärer, inte minst från Sundsvallsområdet.

– Det gick tidigt direktflyg från Sundsvall till Mallorca och de grupperna har alltid varit väldigt trevliga, säger hon.

Den rutinerade guiden har även stått framför filmkameran. När Jönssonligan på Mallorca spelades in hade hon en roll i filmen.

Enligt Ewa Andersson är en körresa ett både trevlig och viktigt avbrott i vardagen med de återkommande framträdandena inom den egna församlingen.

– De gör att kören svetsas samman, säger hon.

Annons