Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionell julmarknad på hembygdsgården

/
  • Välbesökt julmarknad på hembygdsgården i Fränsta. Snön föll och täckte marken med ett fint ljust lager som höjde julstämningen lite extra.

Under lördagen var det en traditionell julmarknad på Lars-Lars gården i Fränsta.
Som på beställning dalade snöflingorna sakta ner och färgade marken vit, vilket gjorde att julstämningen ytterligare förstärktes på den årliga marknaden.

Annons
Torps hembygdsförening arrangerade återigen en traditionell julmarknad i Fränsta.
Sista lördagen före advent ska det vara, så är traditionen, säger Thore Högberg, från hembygdsföreningen.
Julhantverk av olika slag fanns att beskåda både inom- och utomhus och välbesökt var det nästan hela tiden. Börje Örnhage från Ånge hade en hel del roliga saker att erbjuda besökarna. Det var bland annat hemmagjorda kvastar, vispar och avtorkningsmattor. Dessutom fanns där en kapsylöppnare av enkel modell som han tillverkat med en träbit och ett par skruvar.
Det är det enkla som är det viktiga, säger Börje Örnhage.
Det bjöds även på kaffe, glögg och pepparkakor. För de som var lite hungrigare fanns det även kolbullar. De tilllagades över öppen eld och serverades rykande heta med lingon till. På julmarknaden så fanns det självklart också tomtar, godis, julsenap och mycket annat att förse sig med.
Vädret gjorde att stämningen höjdes lite extra. Det var ett par grader kallt och snön som föll gjorde att marknadsdagen på hembygdsgården i Fränsta blev riktigt stämningsfull och välbesökt.

Mer läsning

Annons