Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tragisk olycka som gav något fint – Kölsillre bygdeförening får hjärtstartare

I maj i år avled en man i en gräsbrand vid Kölsillre, och bygdeföreningen bestämde sig för att försöka göra området säkrare. "Det har blivit en solskenshistoria, även om den började väldigt tragiskt", säger Karin Gunnarsdotter från Kölsillre bygdeförening.

Annons

Läs mer: Haveröprofil omkom vid gräsbranden

Haveröprofilen Roland Engholm.

Efter att Haveröprofilen Roland Engholm hittades död vid en gräsbrand i Säter i maj i år bestämde sig Kölsillres bygdeförening för att göra något för att göra området säkrare.

– Vi har bestämt oss för att i hans namn försökaväcka liv i Kölsillre brandvärn samt få en hjärtstartare till Kölsillre, sa Karin Gunnarsdotter från föreningen till ST då.

Men saker som hjärtstartare är dyra historier, och komplicerade att göra tillgängliga för alla. Ett tag verkade det som att föreningen inte skulle kunna införskaffa någon hjärtstartare.

– Men dagen efter att det skrevs om det i tidningen så hörde Hjärt- och lungföreningen i Ånge av sig och sa att de skulle låna ut sin reserv till oss, säger Karin Gunnarsdotter.

Men det tar inte slut där.

– Kort efter att Hjärt- och lungföreningen ringde så ringde SCA och sa att de skulle köpa en hjärtstartare till oss. Och sen hörde Elkapsling av sig och sa att de skulle bygga ett skåp vi kan ha den i, som alla kan komma åt, säger Karin Gunnarsdotter.

Överlämningen av hjärtstartaren kommer ske på auktionen i Kölsillre på lördag, som är invigningen för Haveröveckan i år.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons