Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar tränar dans på sportlovet

/
  • Här är gänget som började sportlovet med dans. Instruktör Johanna Dovner ses bakom deltagarna. Från vänster: Moa Åhrberg, Alva Nylund, Alice Högbom, Felicia Johansson och Emma Lemon.

Välmeriterade dansproffset Johanna Dovner gästade Ånge på måndagen. Hon ordnade en workshop för barn och ungdomar.

Annons

Det ordnades workshop i dans i Teaterverkstan, Ånge Kabarés lokaler på måndagen.

Fem flickor dök upp för att inleda sportlovet med en dansdag.

Gruppen fick en skräddarsydd och professionell ledning eftersom yrkesdansaren Johanna Dovner ledde övningarna.

Johanna Dovner är anställd som danslärare på Scenkonst Västernorrland och arbetar inom ramen för Dans Västernorrland.

Hon har jobbat med många olika åldrar och stilar, både på skolor, förskolor och inom äldreomsorg samt frivillig verksamhet.

– Det är första gången jag är i Ånge och här satsas det glädjande nog seriöst på dans. Här finns en dansgrupp och ett bra samarbete med den professionella dansen i länet, förklarar Johanna Dovner.

Johanna Dovner har hand om danskurser för framför allt barn och unga i Västernorrland. Hon åker ut på skolor i länet för olika uppdrag, workshops och projekt med dans.

Johanna kommer ursprungligen från Jämtland och är utbildad på danslärarutbildningen i Piteå, tillhörande Luleå Tekniska Universitet.

De fem som deltog i måndagens workshop var från årskurs fyra upp till åtta. Tre av dem är sedan tidigare medlemmar i Ånge Kabarés dansgrupp. Workshopen var delvis inriktad på ett dansnummer som kan bli offentligt. Gruppen tränade mycket målinriktat hela dagen.

– Det är jätteroligt med dans. Vi tränar på ett nummer som vi kanske får uppföra offentligt under våren, berättar en av deltagarna.

Mer läsning

Annons