Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphandlingen stoppad

Länsrätten upphäver Borgsjö-Haverös beslut om att JPL Mark och Anläggning under de kommande fem åren ska sköta utemiljön vid församlingens kyrkor.
Upphandlingen måste göras om skriver Länsrätten.

Annons
Den 21 april beslutade kyrkonämnden att anta anbudet från JPL mark och anläggning.
Detta trots att anbudet inte var det lägsta.
Beslutet har av två andra anbudsgivare, Qfix och KJ Mark och Bygg överklagats till Länsrätten. Och Länsrätten ger dem båda rätt och upphäver beslutet.
I det ena fallet har Qfix i sitt krav på överprövning i första hand yrkat på rättelse och i andra hand att upphandlingen görs om.
Och i det andra fallet har KJ Mark och Bygg i sitt krav på överprövning skrivit att avtalet med JPL Mark och Anläggning tagits på felaktiga grunder.
I sin överklagan till Länsrätten skriver KJ Mark och Bygg att samfällighetens mötesprotokoll måste granskas eftersom det kan finnas vissa oegentligheter. Anbudsgivaren har fått komma in med komplettering efter anbudstiden med ett kraftigt sänkt anbud. Och det skedde samma dag som kyrkonämnden fattade beslut om vilken entreprenör som skulle antas skriver förtaget till länsrätten.
Men samfälligheten har också brutit mot sekretesslagen då både det högsta och lägsta anbudet offentliggjordes i ST skriver Qfix i sin överklagan.
Länsrätten skriver i sin dom att med bakgrund av vad som framkommit har inte de formellan förutstättningarna för flörhandlad upphandling inte skett. Upphandlingen ska därför göras om konstaterar länsrätten i sin dom.

Mer läsning

Annons