Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsåkaren på hemmaplan – gästade Fränstaskolans temadagar

Det pågår temadagar på Fränstaskolan, och det med inriktning mot friluftsliv. Ett område som Fränstas egen världsåkare Lotten Rapp har en hel del erfarenhet av.

Annons

Lotten Rapp, freerideåkare från Fränsta som tävlar på världstouren, föreläste för högstadieelever på sin gamla skola.

Sedan en handfull år tillbaka är hon en av de som tävlar på världstouren i freeride, en alpin disciplin som helt enkelt går ut på att ta sig ner för ett berg. Ett högt sådant.

– Det är helt och hållet en bedömningssport, berättar hon när hon på onsdagen äntrar scenen i Fränstaskolans aula för att dela med sig av sina erfarenheter kring livet till skolans högstadieelever.

Bland annat lades vikt och betoning på att komma fram till vad man vill, samt bestämma sig för vad man vill göra. Något som oftast ger resultat. I Lottens fall i form av en biljett till riktigt höga höjder.

– Vi försökte få hit henne redan i höstas men då gick det inte för alla tävlingar och annat, men det känns riktigt kul att nu få välkomna tillbaka en av skolans gamla elever, säger Mårten Arrefjäll, lärare på skolan.

Förutom Lottens föreläsning så har temadagarna också fyllts på med en utmanande femkamp, innan man i morgon fortsätter med att dra till skogs för ett två dagar långt läger.

– Då åker vi till Skinnsjöarna med 6-7:orna, medan 8-9:orna drar till Jämtgaveln, säger Mårten Arrefjäll.

Lotten Rapp.

Mer läsning

Annons