Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill rangordna elljusspåren

/
  • Ånge kommun håller på att upprätta en prioriteringslista för de elljusspår man är med och betalar för.

En prioriteringslista ska tas fram för de elljusspår som kommunen på ett eller annat sätt är med och betalar driften av. Det har humanistiska nämndens beredningsgrupp för kultur och fritid beslutat.

Annons

Precis som i fallet med beslutet om att se över behovet av att byta badbryggor, och som vi berättade om i torsdagens tidning, så kommer ingen inbördes ordning att sättas på pränt från tjänstemannahåll.

– Nej, den prioriteringen får politikerna göra, säger fritidsenhetens Eje Fröberg som fått uppdraget att ta fram den efterfrågade prioriteringslistan.

Däremot berättar han att det fortfarande finns stormskador kvar att åtgärda på elljusspåren i Alby och Fränsta, men också att man har en annan stor fråga under bevakning – förbudet mot kvicksilverlampor.

– Just nu inväntar vi hur det går för skidförbundet som testar olika LED-armaturer på ett par spår, och vi är inte ensamma om att vara i den här situationen, säger Eje Fröberg och syftar på att det finns omkring 1 700 elljusspår runt om i landet.

Totalt finns det i dag åtta elljusspår som ligger under kommunens ansvar och som man är med och finansierar. Förutom de stormskadade spåren i Alby och Fränsta så är det Torpshammar, Ljungaverk, Erikslund, Ånge, Östavall och Överturingen.

Mer läsning

Annons