Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill skapa miljö för trevligare måltider på Parkbacken

Gör om ett boenderum till matsal eller allrum för boende på Parbackens avdelning Tallen. Det förslaget ska socialnämnden ta ställning till på torsdag.

Annons

Det är med anledning av resultatet från Öppna jämförelser inom hälsa och sjukvård som frågan har kommit upp.

Läs också: Västerorrland sist i sjukvårdsrankning

Där visar det sig att fyra av tio brukare vid Parkbacken avdelning Tallen inte upplever måltiderna som "en trevlig stund på dagen". Något som kan jämföras med resultatet för övriga kommunen där åtta av tio brukare säger sig vara nöjda.

Enligt det underlag som finns i kallelsen så tror man sig också ha funnit svaret på varför resultatet ser ut som det gör.

Parkbackens avdelning Tallen föreslås få ny matsal eller allrum, vilket man hoppas ska göra att fler upplever måltiden som ett trevligt inslag i dagen.

– Det är en väldigt dålig måltidsmiljö jämfört med de övriga avdelningarna på Parkbacken, står det att läsa där, liksom ett förslag på hur man skulle kunna förändra miljön så att den upplevs positivare.

– Omvårdnadspersonalen har föreslagit att Tallens avdelning minskas med en lägenhet och att den blir matsal eller allrum för halva avdelningen, står det i underlaget.

Läs också: Flera stora beslut stundar om kommunens äldreomsorg

I och med det så skulle det bli färre boende per måltidsrum, vilket betyder att man förmodligen får både en lugnare miljö och bättre arbetsmiljö för personalen.

Klubbar nämnden igenom förslaget så kommer också en del av personalbudgeten för Parkbacken att flyttas över till äldreboendet Hallstaborg, där renovering pågår för utökad verksamhet.

Läs också: Bygger ut på Hallstaborg

Mer läsning

Annons