Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill väcka liv i uppfinnarförening

/
  • Mittidés Björn Almqvist och Kjell Svedman tror det finns behov och intresse av en uppfinnarförening i Ånge kommun.

Efter flera år i dvala så ska uppfinnarföreningen Mittidé återuppstå. Det beskedet ger vice ordförande Kjell Svedman, som upplever att det finns både intresse och behov för ett innovativt forum.

Annons

Under början av 2000-talet så var det inte helt ovanligt att föreningen Mittidé hördes och syntes i olika kreativa forum. Bland annat så fanns man representerade i den jury som bedömde skolelevers kreativa lösningar och förslag inom ramen för tävlingen Finn upp, och man hade också ett nära samarbete med kommunens Företagarcentrum för att tillsammans lotsa fram uppfinningar som bedömdes ha potential.

– Och det är så vi vill jobba även nu när Mittidé startar om på nytt, säger Kjell Svedman, vice ordförande i föreningen.

Efter påsk så kommer en upptaktsträff att hållas i IOGT-NTO:s lokal, och där bland annat Sami Bask från Svenska uppfinnarföreningen kommer att medverka.

– Vi kommer att ha ett närmare samarbete med dem den här gången, berättar Kjell Svedman, som tror det finns gott om kreativa krafter i kommunen att stötta och lyfta fram.

– Det är viktigt att den som kommer på en ny uppfinning kan få stöd och hjälp under sekretess, och det är där Mittidé kommer in. Vi kan erbjuda ett nätverk där man kan få hjälp att bedöma vad som är bra och dåligt med idén, men också råg i ryggen att våga gå vidare, förklarar Kjell Svedman.

Tidigare i veckan så har vi berättat att Västernorrland placerar sig i topp när det gäller antalet uppfinnare per invånare.

Läs också: I Västernorrland bor de bästa uppfinnarna

En statistik som Mittidé skulle kunna bidra till att förbättra ytterligare om Kjell Svedman och hans innovativa vänner lyckas med ambitionen att fånga upp de kreativa tankar som cirkulerar ute bland kommunens invånare.

– Det finns ett sug för det här. Jag och andra som var med förra gången har fått frågor om vi inte ska starta upp igen, och nu har vi tagit tag i saken, säger Kjell Svedman, som hoppas på bred uppslutning till mötet.

Mer läsning

Annons