Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill vara mer än bara ”en mack på E14”

Efter nästan 40 år har macken i Borgsjö fått en ny ägare. Något som lugnat många ortsbor. – Flera har kommit in till mig och sagt att de är glada över att jag tog över, så att vi inte lade ner, säger Frendos nya ägare Daniel Karlsson.

Annons

Daniel Karlsson är Frendo i Borgsjös nya ägare.

Daniel Karlsson har hunnit med mycket under sin yrkeskarriär. Instruktör på AWPE gymnasiet i Torpshammar, ekonomiassistent i Sundsvall, en vända på Akzo Nobel hemma i Alby, och nu ägare av Frendo i Borgsjö.

– Jag kände för att göra något eget. Och när jag pendlade mellan Sundsvall och Parteboda så brukade jag stanna och prata med Kalle, den gamle ägaren, så jag visste att han tänkt på att sälja, säger Daniel Karlsson.

Så när han ringde den forne ägaren och frågade om han ville sälja verksamheten som han drivit i olika former i 39 år gick det väldigt fort.

– Nu har jag jobbar här i drygt tre veckor. Jag har jobbat nästan dygnet runt för att hinna sätta mig in i allt. Väldigt intensiva veckor, men det är kul, säger Daniel Karlsson.

Några större förändringar planerar den nye chefen inte just nu. All personal stannar, och affären är öppen som vanligt.

– Jag vill satsa på stabil drift först, sedan kanske jag börjar fräscha upp. Det kommer ta ett tag att göra den här verksamheten till sin egen, säger Daniel Karlsson.

Men även om det inte finns några högtflygande planer så saknar han inte ambitioner.

– Jag skulle vilja att det fanns mer här för ortsborna, att vi var mer butik och ombud. Även om det främst är under turistsäsongen som det händer saker här, säger Daniel Karlsson.

De två främsta anledningarna till Daniel Karlsson blev mackägare var dels att slippa den långa pendlingen, och dels att få bestämma mer själv.

– Visst blir det mer jobb med ett eget företag, jag kommer få semestra här. Men jag kan lägga upp tiden annorlunda, och jag tycker om att ha många bollar i luften, säger Daniel Karlsson.

Själv är han säker på att även en liten mackbutik längs E14 kan ha ett större syfte.

– Det är klart att den fyller en funktion, och det märks. Flera ortsbor har kommit in och sagt att de är så glada att jag tog över, så att deras mack inte lades ner, säger Daniel Karlsson.

Mer läsning

Annons